logo

columns

Onderstaande vier columns geven een indruk van hoe ik werk. Ik wissel filosofisch getinte stukjes af met luchtige. Vooralsnog ben ik een paar maanden op reis en lijken het reiscolumns te zijn, maar ook na de reis kan ik de columns voortzetten.

Op de achtergrond speelt altijd mee hoe ik vraagtekens zet bij de vooruitgang van de moderne samenleving, aan de hand van fenomenen als burnout, materialisme en voedselindustrie. Ik doe dat niet vanuit een kennersperspectief, meer vanuit een aftastende / afvragende houding; dit zijn niet typische meningen-columns.


Het idee van waaruit ik schrijf is dat van het omarmen en integreren van de schaduwkant van het leven, in plaats van die te verhullen, te veroordelen of anderszins weg te willen filteren.
Mijn eigen leven heb ik op die manier op de rails gekregen, mooier dan ik ooit gedacht had. Dit perspectief wint aan terrein, veel mensen om mij heen hebben een soortgelijke groei doorgemaakt.

Ik heb een rijk archief aan zowel foto’s als verhalen om elke week iets te kunnen leveren. Ook per column heb ik doorgaans meerdere foto’s. Die kunnen wellicht in de online versie van de krant worden geplaatst.

De reis gaat in eerste instantie naar de westelijke Balkan, met name Albanië, waar ik vaak ben geweest, veel vrienden heb en waar een samenleving is die nogal contrasteert met de westerse.

Even voorstellen in 3 minuten:

INTRO TEKST:

Erik van den Boom heeft menigmaal de fiets gepakt om lichaam en ziel te louteren. Deze lente doet hij dat weer en gaat naar zijn geliefde Westelijke Balkan, waar het primitieve leven vol gastvrijheid een fraai tegenwicht vormt voor onze moderne samenleving.

klik op foto om column te openen

info-image

VAN HEIMWEE NAAR REISWEE

hoe ik steeds reislustiger werd
info-image

trip na de winterdip

introductie voor de hele serie
info-image

meer van minder

minder is soms een grotere rijkdom
info-image

feromonenfeest

zweten als reiniging