logo

Balkan kust route

tussen Dubrovnik en Montenegro

Voor wie verder wil dan de bekende fietslanden, en daarbij klimpartijtjes niet schuwt, heb ik een fietsvriendelijke route door de Westelijke Balkan gemaakt, met prachtige land- en zeeschappen, een rijke historie en een met een exotisch-Europese sfeer.

Een gedrukte gids is door Paul Benjaminse uitgegeven waardoor diens Griekenland-route verbonden is geraakt met zijn Midden Europa routes en zijn route naar Venetiƫ. De route sluit ook aan op de Dwars door de Balkan route van de Europafietsers. Voorbij Rome heeft Hans Reitsma een route langs Bari en Brindisi, met veerboot-verbindingen naar diverse steden aan mijn route.


Het was geweldig om dit avontuur aan te gaan en het is volop in beweging. Verschillende testrijders hebben alweer feedback gegeven en zelf heb ik ook een aantal verbeteringen in de route ontdekt. Als ik die verwerkt heb dan wordt dat de eerste update post.

Er is nogal wat vertraging geweest bij de productie van de gids. De kaartjes zijn daarom pas af tot halverwege Montenegro. Nieuwe kaartjes worden als PDF steeds aangeboden zodra ze klaar zijn op de site van Cycling Europe. Excuses hiervoor. Montenegro is nu klaar, Albaniƫ moet nog even wachten. De GPS tracks zijn wel compleet. Eventueel is de route met behulp van de tracks op deze uitstekend kaart in te tekenen.

Wie op de hoogte wilt blijven: meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Daarin zal ik o.a. lezingen aankondigen. Vink ook ‘route updates’ om van de laatste ontwikkelingen te vernemen: betere route opties, nieuwe kaartjes en verwerkte feedback.

Klik op onderstaande plaatjes voor meer informatie.

info-image

teaser

smaakmakende informatie over de route
info-image

enkele pagina's

in de fraaie stijl van Benjaminse Uitgeverij
info-image

foto's kijken

lekker veel plaatjes van de route
info-image

feedback

ZEER welkom
er volgen specifieke feedback vragen
(foto: grote plein in Tirana)
info-image

gps tracks

overzicht van de tracks, vooralsnog alleen in noord-zuid richting

 

  • Share

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *